Over Salco

Door te luisteren en te begrijpen wat klanten écht willen, kunnen wij de beste deuroplossingen creëren. Oplossingen waaraan bedrijven vaak nog niet hebben gedacht. Zonde. Want door ons vroeg bij het proces te betrekken, kunnen wij u vooraf al adviseren. Bij Salco koopt u namelijk geen deur, maar een kwalitatieve deuroplossing.

Bijzondere vraag? Daag ons uit

Neem contact op

Salco deuren

De beste kwaliteit uit Zwaagdijk

We kunnen elke uitdaging aan door onze producten zelf te ontwikkelen, te produceren en te monteren. Gestuurd door onze werkvoorbereiders, projectleiders en de R&D afdeling. Onze deuren vind je over de hele wereld. En daar zijn we stiekem best trots op.

Meer dan 40 jaar ervaring

1978
Het aannemersbedrijf van de familie Sijm start SALCO voor de productie van aluminium schuifdeuren.
1980
Uitbreiding met de productie van koel- en vriesdeuren, brandwerende deuren en overheaddeuren.
1982
Opkomst CA-ULO bewaringstechniek en start productie van deuren voor deze gasdichte bewaring.
1983
Eerste grote project met gasdichte deuren: veiling WFO in Zwaagdijk-Oost.
1992
Opening nieuwe fabriek in Zwaagdijk-Oost.
1994
Salco gaat internationaal met haar assortiment deuren en start netwerk van distributeurs.
2000
Opkomst van hoogbouw vrieshuizen en start wereldwijde productie van High Speed Freezer Doors (Airlock).
2015
Opening tweede pand op het industrieterrein in Zwaagdijk-Oost voor de ontwikkeling en productie van aandrijvingen, elektrische bedieningen en railsystemen.
2015
Opening showroom en ontvangstruimte voor Salco Garagedeuren B.V.
2018
Opening derde pand op het industrieterrein in Zwaagdijk-Oost voor de complete productielijn voor het PU-injecteren van (voornamelijk) koel-vries draaideuren en verlijmen en CNC bewerking van polyester deurbladen.
2020
De introductie van S-line draaideuren. De deuren onderscheiden zich door een innovatie productmethode en materiaalgebruik.

Een grote Salco familie

Salco is een echt familiebedrijf. Met ruim 100 Salco collega’s zoeken we elke dag weer naar de best sluitende deuroplossingen. Zo ontwikkelden we voor een grote landelijke aannemer twee grote schuifdeuren, bedoeld voor evenementen onder een appartementencomplex. We dachten vooraf mee over de aandrijving, veiligheidsvoorzieningen en het esthetische aspect. Met als gevolg een fraai resultaat. 

Een andere speciale oplossing zijn zes grote koeldeuren die zes meter boven de grond zwevend zijn gemonteerd voor een overslagfaciliteit. Op deze manier wordt er ruimtebesparend en hygiënisch gewerkt. Ruimte is cruciaal. Zeker in de agrarische sector. Zo kun je bijvoorbeeld horizontale deuren over verticale deuren laten schuiven als koelcellen worden geopend. Voor de teler betekent dit extra koelruimte binnen dezelfde ruimte. Om maar een paar voorbeelden te noemen. En bestaat het nog niet? Dan maken we het.

De mensen van Salco