Kloosterboer Cool Port - Rotterdam

Kloosterboer Cool Port B.V. in Rotterdam is een enorm koel- en vrieshuis. Ze hebben maar liefst 3.500.000 m3 aan koel- en vriescapaciteit. Zij zijn gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, logistiek, douaneafhandelingen en logistieke IT-oplossingen. 

Kwaliteit en productveiligheid

zijn van groot belang bij Kloosterboer Cool Port en daarom hebben zij gekozen voor High Speed Freezer Doors (Airlock) van Salco.

High Speed Freezer Doors (Airlock)

High Speed Freezer Doors (Airlock) zijn bestand tegen temperaturen van -40° C en een lage zuurstof omgeving. Jeffrey van der Krogt van Kloosterboer Cool Port legt uit waarvoor zij de High Speed Freezer Doors (Airlock) inzetten. “De High Speed Freezer Doors (Airlock) worden gebruikt als temperatuurscheiding tussen twee ruimtes, zoals de gekoelde/bevroren opslagruimte en expeditie. Ze zijn geplaatst in een doorgang voor het transport van pallets middels roller conveyors tussen twee ruimtes.”

Lange samenwerking en goede ervaringen

Salco en Kloosterboer werken al jaren samen en de beslissing om ook High Speed Freezer Doors (Airlock) bij Salco aan te schaffen was duidelijk: “Salco heeft al voor diverse vestigingen van Kloosterboer allerlei typen deuren geleverd. Daarom hebben we Salco voor dit project weer benaderd”, vertelt Jeffrey. “Vanwege onze goede ervaringen met Salco bij onder andere de bouw van ons vrieshuis in Zweden, hebben ze nu ook de opdracht voor Cool Port gekregen.”

Hermetisch afgesloten

De High Speed Freezer Doors (Airlock) zijn geschikt voor zeer frequent gebruik met hoge open- en sluitsnelheden. Daarnaast zijn ze hermetisch sluitend en gemakkelijk te integreren in het conveyorssysteem, zoals bij Cool Port. Over de werking van de deuren is Jeffrey zeer tevreden. “De werking van de deur is heel goed, hij doet wat ie moet doen. De deur sluit snel en sluit goed op de conveyor, zodat er geen koude lucht ontsnapt of warmere lucht de opslagcel in komt.”

Goede prijs/kwaliteitverhouding

Ook de samenwerking tussen Salco en Cool Port verliep voorspoedig vertelt Jeffrey, “Salco denkt goed mee, zijn pragmatisch en toegankelijk in de communicatie. Alhoewel ze er als bedrijf niet vandaan komen, hebben ze over het algemeen wel de Rotterdamse mentaliteit is mijn ervaring: 'niet lullen maar poetsen'.” Een mooi compliment waar wij trots op zijn! Bij Cool Port zijn ze zeer tevreden over de deuren. “De High Speed Freezer Doors (Airlock) zijn precies wat we ervan verwacht hadden. Ze houden de kou binnen in de cel en hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding”, sluit Jeffrey af

Wilt u meer weten over dit project, de High Speed Freezer Doors (Airlock) of deuren voor de koel- en vriessector?

Neem contact met ons op via 0228 564 200 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Gebruikte producten